20. 6. 2016

Já ty závody nějak nestíhám :(

Tak nějak jsem si plánoval, že bych mohl každý měsíc vyrazit na nějaký závod. Jako ve smyslu: změnit trasu, okouknout, jak se to dělá jinde, povyrazit si. Zahnat nudu, protože když běháte po pár trasách, tak ta nuda logicky přijde. A hledání tras je na běhání postupem času to nejnáročnější.

No a jak to dopadlo? Naplánoval jsem si vždycky jeden hlavní závod a jeden do rezervy na každý měsíc. Duben dopadl (Půlka v Nymburce), květen byl dost na pováženou a vyšlo to jen proto, že jsem ho měl skoro za barákem, v Brandýse (desítka). Karlštejsnké Běhej Lesy o víkendu nevyšly - obstarával jsem děti. Příští víkend má být taky něco, hezká půlka či co jako Horský půlmaraton - a ni to nevyjde. Na červenec jsem si našel další dvě pěkné věci, tak ta první je přesně v ten den, kdy do města dorazíme na dovolenou, jenže ráno - a ráno tam tutově nedorazíme. No a Zátopkův zlatý týden, hned jak jsem ho objednal a zaplatil, tak se ukázalo, že koliduje s další dovolenou. Tak tím si škrtám i červenec.

V srpnu, když bůh dá, změním na chvíli podnebí na rakouské Alpy, to bude změna sama o sobě. Předpokládám, že kromě toho se mi nepodaří vynajít čas nijak a zase to budu vytloukat tím, že běhám z práce. Nejbližší možný termín je tedy v září, s velkými otazníky. V lepším případě se mi podaří vyběhnout z domu na dvacet kilometrů.

Konečně jsem pochopil, proč se nabízí tolik volných startovacích čísel ...

Ale stejně, kdybyste věděli o nějaké osvědčené hezké události v rozmezí 10-30 km v dojezdu z Brandýsa, dejte vědět :)

4 komentáře:

  1. Karstjen byl peckovni, pro me taky rovinkare ale totalne znicujici (550+m prevyseni na 19km, porad nahoru dolu).
    jaka pekna pulka se kde chysta pristi vikend?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle se mi zazdálo ... http://www.horskypulmaraton.cz/zavod/16-krusne-hory-2016 (ale zkušenost nemám, tak nevím)

      Vymazat
  2. Patricku, kdyz nevychazi naplanovane zavody, to jeste jde. Mne ale nevyjdou ani ty, ktere mam jiz zaplacene! Od pocatku roku to je v pomeru 4:3. Nebezel jsem Jested SkyRace, Bieg Rzeznika, EPO Trail Maniacs Harrachov ani KTRC Dolni Morava, zvladl jsem Hubackovu 20, Jarnim Sluknovskem a Perun. Za dva tydny mam ale sance to skore srovnat na MF 100, pokud se tedy z toho predem nesesypu a cestou mne nesezerou medvedi. V kazdem pripade, Karlstejnskou etapu Behej lesy si dame v rijnu pred tvou akci na Morince. Tak, a je to venku!

    OdpovědětVymazat
  3. Na přelomu července a srpna je u nás Miřejovický půlmaraton. Tak doražte. Bývá kolem 200 lidi, takže taková pohodová akce.

    OdpovědětVymazat

Doporučuju si přečíst:

Placené funkce Runkeeperu a Stravy a jejich přínos pro běhání

Vedli jsme tuhle s Jakubem debatu o tom, jaké softy na běhání používáme a zda mají pro nás hodnotu jejich placené funkce. Leží mi to v hlavě...