30. 3. 2016

Prestižní závod Polabský uprchlík 2016 z Mělníka do Brandýsa se běží 10.dubna

Vrchol letošní sezóny ještě před jejím začátkem? Položení základů nové tradice, která zavazuje? Ne, jen jsem chtěl vyzkoušet uběhnout třicet a dát tomu nějaký termín, abych se nemohl vymlouvat. A to je právě náš dubnový Polabský uprchlík :)


Termín připadl na 10. dubna, to je neděle - čas vymyšlený ještě nemáme, asi nějaké inteligentní dopoledne. Doprovod se uvolil dělat mi Jakub, po jeho šluknovském víkendu se 115 kilometry tohle slupne jako malinu a dost možná mě zvládne i přehodit přes rameno. Samozřejmě, pokud na to nezapomněl, že ano … ale tvrdí, že ne!

Závod má jednu výhodu, u závodů ne tak obyvklou. O pořadí je předem rozhodnuto, Jakub doběhne předposlední, já obsadím hezké druhé místo, ostatní pozice jsou nehodnocené ...

Když vidíte zdymadlo a elektrárnu v Kostelci, už máte před sebou posledních deset kilometrů, takže pohoda... !


No a kdyby se někomu z vás chtělo běžet závod na zhruba třicet kiláků z Mělníka do Brandýsa podél Labe s celkovým převýšením asi 5300 milimetrů, tak se ozvěte. Dopravní dostupnost vlakem či busem z Prahy je u obojího v pohodě a v Brandýse vám ukážu luxusní pláž aji s pískem, kde se můžete ošplejchnout v Labi :)

Propozice k závodu

Startovné: v případě, že respektujete výše uvedené pořadí účastníků, je poskytnuta sleva 100%
Občerstvení: od populární značky selfservice, jinak podniky na trase labské stezky.
Registrace k závodu: dostavením se na místo startu a komentářem zde ...
Časový limit: dokud nedojde Patrick ...

Celou trasu najdete zde pro Garmin
Trasa na Strava.com 

7 komentářů:

  1. V propozicich chybi rozmisteni obcerstvovacek!

    OdpovědětVymazat
  2. kde je web? kde je sportovni servis registrace, kde jsou obcerstovacky. hned bych bezel s vama, ale zrovna jsem ten vikend na morave :(

    OdpovědětVymazat
  3. Bude čas měřen čipovou technikou?

    OdpovědětVymazat
  4. Já se hlásím! Start je tedy pod mostem u domu se střechou do kříže? K času startu, pojedu vlakem a idos ukazuje, že v Mělníku budu v 8:50 + 20 minut na přesun. Bude to stačit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak koukám, jel bych tím samým vlakem, takže to bude stačit :) Organizačně na desátou? :)

      Vymazat
    2. Počítám tedy, že se potkáme na nádraží v Mělníku. Do 10:00 se z nádraží na nábřeží dohrabem určitě. Cestou pohovoříme a pak mi utečete.... :-)

      Vymazat

Doporučuju si přečíst:

Placené funkce Runkeeperu a Stravy a jejich přínos pro běhání

Vedli jsme tuhle s Jakubem debatu o tom, jaké softy na běhání používáme a zda mají pro nás hodnotu jejich placené funkce. Leží mi to v hlavě...